top of page

Kreativt team

DSC_1315.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

Emil Sigfridsson

Producent

 

Emil bor utanför Kristianstad och jobbar som artist och musikalproducent. På Kristianstads Teater har han sammanlagt, med The Phantom of the Opera producerat tretton musikaler och även medverkat i en rad av dem. Emil har bland annat medverkat i Fame Factory och Melodifestivalen. Han har släppt plattor och turnerat land och rike runt. 2018 gjorde Emil en rikstäckande turné med musikalkonserten Från Broadway till Duvemåla och samma år tilldelades han tillsammans med Jonas Svensson Kristianstads kommuns kulturpris för deras musikaliska insatser i kommunen. Nu i vår släpper Emil ett nytt album som andas 80-tals rock.

DSC_1348.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

David Rix

Regissör

David kommer från Kristianstad och är en mångsysslare inom kultur. Han har bland annat jobbat som regissör, skådespelare, sångare, musikalartist, manusförfattare med mera. 2012 regisserade han Emils uppsättning av The Sound of Music, ett samarbete som fortsatt sedan dess. The Phantom of the Opera är hans nionde musikal i registolen. David har även stått på scen i flertalet av UnderhållningsPatrullens uppsättningar på Kristianstads Teater, senast i School of Rock. Under våren kommer han att göra några inhopp i Phantom, då i rollen som Monsieur Firmin.

DSC_1342.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

Jonas Svensson

Musikaliskt ansvarig / Sånginstuderare / Keyboard

Jonas kommer från Gärds Köpinge och jobbar till vardags som kyrkomusiker och leder fem körer samt frilansar som pianist. Han har arbetat på Kristianstads Teater med musikaler sedan 2007 för både Emil Sigfridsson och UnderhållningsPatrullen. För att nämna några, Jesus Christ Superstar, Tarzan, Dracula, Rock of Ages, We will rock you och senast The Phantom of the Opera. Sedan 2007 har han varit Emil Sigfridssons trogna pianist och följeslagare och tillsammans gör de flertalet spelningar ihop varje år. 2018 tilldelades han Kristianstads kommuns kulturpris tillsammans med Emil för deras musikaliska insatser i kommunen.

Frame-PNG-Free-Download.png

Nils-Petter Ankarblom

Dirigent / Musikaliskt ansvarig

Nils-Petter är kompositör/arrangör/dirigent som delar sin tid mellan Sverige och USA. Han är en av få svenskar som dirigerat musikal på Broadway (‘Tuck Everlasting’, 2016). Han har musikaliskt lett otaliga teaterproduktioner i båda länderna bl.a Chess på svenska på Kristianstads Teater 2017. Hans musik och arrangemang hörs på teater, film, TV, konsert och på skiva. Varje Lucia sjungs hans lussepolska' av körer runt om i landet. Han skrev låten ‘Follow’ till TV-serien ‘Eagles’. Aviciis ‘Fades Away’, Jonas Brothers ‘Only Human’, Magnus Ugglas ‘Det Går Bra Nu’ är bara några låtar som han arrangerat stråkar och blås till senaste året. Fantomen såg Nils-Petter på Oscarsteatern 1991 och det öppnade den magiska dörren till musikalen som konstform och senare yrke. 2020 dirigerade han The Phantom of the Opera på Kristianstads Teater. 

Julian.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

Julian Bigg

Dirigent / Musikaliskt ansvarig

Julian kommer från England och är dirigent, arrangör och kompositör. Han är utbildad vid The Royal Academy of Music i London. I närmare fyrtio år har han haft världen som sitt arbetsfält och gjort konserter och produktioner inom musikal, balett, opera, tv, film och radio. I musikalväg har han bl a dirigerat The Phantom of the Opera (ca 2000 ggr), Les Misérables, Miss Saigon, Cats, Sunset Boulevard, Sweeney Todd mfl. Bland de orkestrar som Julian dirigerat kan nämnas The Royal Philharmonic Orchestra, The Philharmonia, The London Philharmonic och The BBC Concert Orchestra. Han är en av ett fåtal dirigenter som fått ett officiellt godkännande av både John Williams Organisation och The Walt Disney Company att framföra hela filmmusikstycken live. Han har gjort turnéer där han dirigerat musik från bl a Star Wars, Frozen, Pirates of the Caribbean och Love Actually. 

Julian var musikaliskt ansvarig vid Drottning Elizabeths 40 års jubileum, Guldbröllop och Hennes Golden Jubilee Celebrations vid Buckingham Palace inför en publik på 800 000 människor och som tv-sändes över hela världen.

67883842_2385149538472363_30626167235102
Frame-PNG-Free-Download_edited.png

Sandra Lundgren
Koreograf


Sandra är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg men är sen länge bosatt i Malmö. Hon har arbetat som dansinstruktör på Rydbergs Dance Academy i Malmö. Sandra har medverkat i många av TonTeatern, Skånska Operans sommarturnéer och UnderhållningsPatrullens uppsättningar. Hon har gjort Mamma Mia i Köpenhamn men har de senaste åren arbetat på Kristianstads Teater med Emil Sigfridssons produktioner både på scen i Rock of Ages, Ronja Rövardotter och All shook up och i det kreativa teamet i We will rock you och The Phantom of the OperaSandra är även koreograf och dansare i krogshowen Ages of Rock.

68281530_452817768637638_127937480790900
Frame-PNG-Free-Download_edited.png

Mia Gisselsson
Koreograf

Mia bor med sin fästman och två döttrar i Bjärred. Hon har gått danslinjen på Balettakademien i Göteborg. När Mia inte står på scen så jobbar hon som Business Manager på Adecco. På Kristianstads

Teater har hon medverkat i ett gäng musikaler bl.a Rock of Ages, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter och All shook up och har även varit koreograf tillsammans med Sandra Lundgren till musikalen We Will Rock You. Mia medverkar även som koreograf och dansare i den heta krogshowen Ages of Rock.

DSC_7879.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Fia Persson

Kostym

Fia är utbildad kläddesigner i England och har sitt fokus på mönsterkonstruktion, print och textildesign. Hon driver sitt eget varumärke under FIAPERSSON CLOTHING med design och tillverkning av kläder. Under sin vistelse i Köpenhamn jobbade Fia bl.a. med uppdrag från Teatern, Det Ny Teater/Beauty and the Best. Under utbildningstiden på Nyckelviksskolan i Stockholm, gjordes kostymer, tillverkning och design till en fristående teateruppsättning. Fia är utbildad inom design/konstruktion/tillskärning/konst och screenprint. Efter avslutad examen i England blev det jobb hos ett accessoarföretag och därefter på ett modeföretag i Köpenhamn. 

DSC_9376.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Annette Karlsson

Sömmerska

Annette kommer från Broby och driver till vardags Syloftet i Knislinge där hon syr kläder till bröllop, dop och fest. Hon har sytt kostymer och kläder till flertalet av Emil Sigfridsson musikalproduktioner och även till OsbyRevyn. 

bottom of page