top of page

Ensemble

118197500_225784905438073_91138248502279
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

John Martin Bengtsson

Fantomen

 

John Martin, en av Sveriges musikalfantomer som under flera år medverkat i Andrew Lloyd Webber’s The Phantom of the Opera. Han gjorde flera bejublade inhopp som Fantomen på Cirkus i Stockholm. Han spelade Raoul när Phantom sattes upp på Göteborgsoperan. På Det Ny Teater i Köpenhamn alternerade han som Fantomen, samt i Singapore (the World Tour) blev han blixtinkallad som Emergency Phantom.  John Martin har spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands. Bland andra West Side Story, Les Misérables, Wicked och Skönheten och Odjuret. Senast såg vi honom som Karl-Oskar i konsertversionen av Kristina från Duvemåla på Dalhalla 2022.  John Martin anlitas ofta i större konsertsammanhang och har deltagit i både TV- och radioprogram vid flera tillfällen. Han har gett ut flera egna album. Musikalprojektet PARTS är det senast i raden med John Martins egna tolkningar av musikalernas stora hits. För sina insatser inom kulturen tilldelades John Martin Växjö Kommuns Kulturpris 2019.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Jonathan Böiers

Raoul, greve de Chagny 

Jonathan kommer ursprungligen från Landskrona. Efter sin examen från Balettakademien i Göteborg 2017 har han varit verksam i Norge och Sverige som musikalartist. 2018 medverkade Jonathan i The Phantom of the Opera på Folketeateret i Oslo, som ensemble och cover Raoul. Han har även medverkat i scenversionen av Ingmar Bergmans Scener ur ett Äktenskap på Teater Tofta, samt haft återkommande uppdrag på GöteborgsOperan i deras fleråriga produktion av Wagners opera-serie Nibelungens Ring, som en av de sju berättarna. Två säsonger har han också arbetat som showartist på det norska kryssningsfartyget Color Fantasy. Han gör nu repris som Raoul på Kristianstad Teater.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

David Rix

Monsieur Firmin  (10/2, 24/2, 3/3, 17/3, 31/3 & 6/4)

David kommer från Kristianstad och är en mångsysslare inom kultur. Han har bland annat jobbat som regissör, skådespelare, sångare, musikalartist, manusförfattare med mera. 2012 regisserade han Emils uppsättning av The Sound of Music, ett samarbete som fortsatt sedan dess. The Phantom of the Opera är hans nionde musikal i registolen. David har även stått på scen i flertalet av UnderhållningsPatrullens uppsättningar på Kristianstads Teater, senast i School of Rock. Under våren kommer han att göra några inhopp i Phantom, då i rollen som Monsieur Firmin (se datum ovan).

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Anna Hammarqvist

Carlotta Giudicelli

Anna kommer från Malmö och arbetar till vardags som controller i truckbranschen men är även utbildad vid Musikhögskolan i Malmö.

Hon började med musikteater på Studioteatern vid 9 års ålder och har sedan dess medverkat i ett 20-tal musikaler och operauppsättningar i runt om i Skåne. På Kristianstads Teater har vi tidigare sett henne som Änkan Corney i Oliver!, Nickie i Sweet Charity, Mrs Potts i Skönheten & Odjuret, Abbedissan i The Sound of Music, Berätterskan i Peter Pan och senast som Carlotta i The Phantom of the Opera 2020. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Hanna La Fleur

Madame Giry 

Hanna är född och uppvuxen i Osby men är numera bosatt i Lyckeby utanför Karlskrona. Hon arbetar som lärare, som frilansande sångerska och är även fältartist. Hannas har medverkat i elva musikaler, flertalet på Kristianstads teater. Där har hon gjort roller i Emil Sigfridssons produktioner av The Sound of Music, Dracula, Peter Pan, The Phantom of the Opera och i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Chess.

thumbnail_image1.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Daniel  Pihl

Joseph Buquet/Ensemble

Daniel gick musikallinjen på Lunds Dans- och Musikal Gymnasium och senare musikteaterlinjen på Östra Grevie Folkhögskola. Han har varit med i ett antal teater- och musikalföreställningar, och senast kunde man se honom som Big Jule i Guys and Dolls, här på Kristianstads Teater.

thumbnail_image0.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Hanna Johansson

Ensemble

Hanna är född och uppvuxen utanför Helsingborg men numera boende i Kristianstad med sin familj. Musikal, sång och musik kom in tidigt i hennes liv och hon medverkade i sin första uppsättning på mellanstadiet. På gymnasiet blev det musiklinje och mer musikal och revy. Idag jobbar Hanna som socionom och de senaste åren har man kunnat se henne framträda främst i körsammanhang. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Lina Axerup

Ensemble

Lina bor i Glimåkra och arbetar som lärare i textil-slöjd på mellanstadiet. Hon är utbildad makeupartist, hårstylist och nagelterapeut och driver företaget Beauty by Axerup. Lina är också utbildad på Musikteaterskolan i Bjärnum samt Gospellinjen på Glimåkra folkhögskola. Lina har medverkat i en rad musikaler på Kristianstads Teater, bl.a Little shop of horrors, We will rock you, Chess, Peter Pan, Bröderna Lejonhjärta, The Phantom of the Opera och senast School of Rock.

315531478_3456999021202716_834129621120248069_n.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Louise Persson

Ensemble

Louise kommer från Stehag men bor i Kristianstad sedan många år. Hon jobbar till vardags som sjukgymnast och sjunger i två körer på fritiden. 2017 gjorde Louise sin musikaldebut då hon medverkade  i musikalen Chess på Kristianstads Teater. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Amélie Haegeman 

Ensemble

Amélie kommer från Ängelholm men bor i Kristianstad sedan 2015. På Kristianstad teater har hon medverkat i både Emil Sigfridssons och UnderhållningPatrullens musikaler. Hon har synts i roller som Tingeling i Peter Pan, Undis i Ronja Rövardotter, Sixx i We will rock you, Elaka häxan från väst i Trollkarlen från Oz, Veder i Bröderna Lejonhjärta, Dora Bailey i Singin' in the Rain, ensemble i Little shop of horrors, CHESS på svenska och The Phantom of the Opera, Hattmakaren i Alice i Underlandet och nu senast Ms Scheinkopf i School of Rock. Amélie jobbar till vardags som administratör på ABF.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Sofia Samuelsson

Ensemble

Sofia är socionom och jobbar till vardags med föräldraskapsstöd. Sång och musik har alltid tagit en stor plats med körsång (nu i Hässleholms kyrkas Vocalensemble), med konserter/shower samt med soloframträdanden vid dop och bröllop. Sedan tonåren har Sofia spelat i flertalet operetter och musikaler i Hässleholm och Kristianstad. I Emil Sigfridssons produktioner har hon setts som nunna i The Sound of Music och som vampyr i Dracula.

DSC_1389.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Josef Isaksson 

Ensemble

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Cornelia Stjernberg

Balett

Cornelia är utbildad på Danscenter Fryshusets yrkesutbildning. Sedan hennes yrkesexamen 2018 har hon arbetat som dansare och danspedagog. Hennes huvudstilar är jazz, modernt och hiphop, men hon är tränad i många fler stilar, däribland balett. Cornelia har stått på scen i Melodifestivalen, i Sommarkrysset och på Nationella Jamboree och Kulturnatt Kristianstad, men även på en hel del mindre scener runt om i Skåne. Hon har också jobbat som freestyle-dansare. Cornelia jobbar ofta med barn och unga genom dans. Hon har undervisat i stora delar av Skåne, och dessutom driver hon ett dansläger som heter Dance Camp Åhus.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Hanna Ulvan

Christine Daaé

 

Hanna Ulvan kommer från Motala och utbildade sig till musikalartist vid Performing arts school och slutligen Högskolan för Scen & Musik. Direkt efter sin examen 2016 medverkade Hanna i The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm, då som understudy för huvudrollen Christine. Därefter har vi kunnat se henne på flertalet scener runt om i Sverige i produktioner som Les Miserables, Something Rotten, Gentlemannen, The Sound of Music, och Titanic.

Hanna har även gjort roller som Jennifer i Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm och Florence i Så som i himmelen på Malmö Opera. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Sebastian Lamberth

Monsieur Firmin / Raoul, greve de Chagny (10/2, 24/2, 3/3, 17/3, 31/3 & 6/4)

Sebastian kommer från Malmö och är en mångfasetterad person med många strängar på sin lyra. Han har sjungit i nästan hela sitt liv samtidigt som han spelat saxofon och som barnbarn till en av Sveriges största musiker Arne Lamberth så var valet av karriär självklart. 

Han har utbildat sig på Performing Arts School i Göteborg. Efter det har han arbetat runt om i Europa och Sverige. Bla på Astrid Lindgrens Värld, Sunwing, Piteå Havsbad och på kryssningsfartyg har man kunnat se hans sprudlande energi. På Kristianstads Teater har vi sett honom i rollen som Britt i Emil Sigfridssons uppsättning av We Will Rock you och senast som Firmin i Phantom 2020. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Anton Salvin

Monsieur André

Anton kommer från Kristianstad och är en mångsysslare inom teater och musik. Efter avslutade studier vid C4-gymnasiet har han bla medverkat i Skönheten och Odjuret som Monsieur Dárque, lärjunge i Jesus Christ Superstar, Dr Jack Seward i Dracula, Getleman Starkey i Peter Pan, Frans i Rock of Ages, Skalle-Per i Ronja Rövardotter, Dennis i All shook up och Buddy i We will rock you. Han har även medverkat i en rad musikaler med UnderhållningsPatrullen. Med teatergänget 3iRad har Anton satt upp Bröstsim & Gubbsjuka och Omaka par. Anton har också jobbat många år med Barnens salonger och gjort konserter med Kristianstad Symfoniker. Senast såg vi honom i rollen som André i Phantom 2020. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Filip Barna

Ubaldo Piangi

Filip bor i Knislinge och jobbar till vardags som butikschef i en måleributik. På helgerna blir det musikal, trubadurande eller att ta tillvara på tiden med dottern Wilma och sin fru Sara. Filip har medverkat i sju musikaler på Kristianstads teater, senast The Phantom of the Opera på Kristianstads teater, och i julas gjorde han sitt femte år som huvudsångare i krogshowen Ages of Rock på Södra Kasern. Han gör nu repris i rollen som Piangi i årets uppsättning av Phantom.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Johanna Westholm

Meg Giry

Johanna Westholm kommer från Varberg och tog år 2020 examen från Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. Samma år gjorde hon praktik på Kristianstads Teater i rollen som Meg i The Phantom of the Opera. I Balettakademiens uppsättning av City of Angels gjorde hon rollen som Gabby. Tidigare har Johanna spelat Jemima i musikalen Cats i Falkhallen och medverkat i Chess på Varbergs teater. Johanna är också flitigt anlitad som sångerska och showartist. Senast sågs hon i ABBA-turnén The Winner takes it All.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Cecilia Nilsson

Ensemble

Cecilia kommer från Malmö och jobbar till vardags i familjeföretaget Nilsson fiolbyggare AB. På Kristianstads teater har hon tidigare varit med i Chess, Trollkarlen från Oz och senast The Phantom of the Opera 2020. Hon har också varit med i flera av Tonteaterns musikaler och shower i Malmö samt medverkat i Skånska Operans uppsättning av Carmen 2006.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Bosse Andersson

Ensemble / Monsieur Lefèvre

Bosse kommer från Bromölla och musikaldebuterade 1999 med dubbla roller som Herodes och Kajafas i Jesus Christ Superstar i Bromölla. Han har bla medverkat i två Sölvesborgsrevyer och på Kristianstads Teater har han gjort rollerna Collins i RENT, Odjuret i Skönheten och Odjuret, ensemble i Little Shop of Horrors, Knotas i Ronja Rövardotter, Jim Haller i All shook up Madonna i We will rock you och senast Monsieur Lefèvre i The Phantom of the Opera. 

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Ola Gunnarsson

Ensemble

Ola är född och uppvuxen i Osby men är bosatt sedan många år i Hässleholm. Han är utbildad lärare men arbetar till vardags som IT-utvecklare. Som ung spelade Ola i olika typer av band men gick sedan helt över till att sjunga körsång och i bakgrundskörer. På Kristianstads Teater har han tidigare varit med i Chess på Svenska i rollen som den amerikanske konsuln samt i kören. Senast kunde vi se honom i The Phantom of the Opera. 

261238884_984742209056025_5317114753227439341_n.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Marcus Jonsson

Ensemble

Marcus bor i Gärds Köpinge utanför Kristianstad och jobbar till vardags som ekonom. Körsång ligger honom varmt om hjärtat och har de senaste åren upptagit alltmer av fritiden. Det här med musikaler är dock lite av en ny värld då det här är Marcus första medverkan i en musikal.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Lisa Nilsson

Ensemble

Lisa kommer från Kristianstad och jobbar till vardags som högstadielärare i tyska, engelska och teknik. Hon har medverkat i flertalet musikaler på Kristianstads Teater bla Guys and Dolls och School of Rock med UnderhållningsPatrullen och i The Phantom of the Opera med Emil Sigfridsson. Tidigare har hon även medverkat i kommunala musikskolans musikalgrupp Flash i fem år och samtliga av Axerup Productions uppsättningar.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Cecilia Johnfors 

Ensemble

Cecilia har tidigare varit med i flera operetter och musikaler på Kristianstads Teater både i ensemblen och som solist. Hon har bla medverkat i Läderlappen, Sköna Helena, Kiss me Kate, Vita hästen,  Czardasfurstinnan, En natt i Venedig, Lilla helgonet, Singin´ in the rain, Guys and Dolls i rollen som Cartwright, Alice i Underlandet och i The Phantom of the Opera. Senast kunde vi se henne som Ms. Macapugay och Mrs Turner i School of Rock. Cecilia har sjungit i många olika körer samt sjungit på bröllop och begravningar.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Sara Hansen 

Ensemble

Sara är utbildad dansare vid Balettakademien i Göteborg. Hon har tidigare medverkat på Kristianstad Teater i School of Rock (Mrs. Mooneyham) och Alice i Underlandet (Cheshire-katten) med UnderhållningsPatrullen, Shrek på Lunds Stadsteater och gjort gymnasiepraktik i Les Misérables på Malmö Opera. Hon har dansat i evenemang som Melodifestivalen, Lotta på Liseberg, P3-guld-galan och koreograferat till bl a Skövde Idrottsgala. Under våren kommer hon börja med dansundervisning.

Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Jasmine Svensson

Balett

Jasmine kommer från Kristianstad och har stått på scen sen hon var 10 år gammal. 2014 blev Jasmine utsedd till årets dansare i Skåne/Blekinge i tävlingen Danskarusellen. Från det året och framåt har hon till och från undervisat både barn och vuxna i dans. Jasmine har studerat dans på Löftadalens Folkhögskola och därefter Balettakademien i Göteborg, med examen 2020. Jasmine har stått på en mängd olika scener och synts som dansare i programmet Lotta på Liseberg. Hon sågs senast i Alice i Underlandet med UnderhållningsPatrullen. I juni tar Jasmine examen på Högskolan i Kristianstad som grundlärare med arbete inom fritidshem, samt lärare i idrott och hälsa.

bottom of page